Ai-smochin-in-curte-Cum-il-intretii-ca-sa-obtii-recolta-bogata.jpg

Un smochin reprezinta un plus pentru sanatatea organismului.

In ciuda faptului ca este un soi de pom atipic tarii noastre, smochinul reuseste sa impresioneze gusturile romanilor si sa fie din ce in ce mai cultivat in livezi, curti si chiar in gradinile din fata blocurilor.

Te-ai gandit si tu sa cresti un astfel de pom si doresti sa obtii o recolta cat mai bogata? Inainte de a incepe acest proces, trebuie sa stii si sa ai in vedere ca sunt necesare cateva indicatii pe care sa le pui in aplicare.

Un smochin este destul de pretentios la inceput, insa, poti sa stai calm, pe parcurs poate sa produca foarte mult si in conditii mai putin ideale.
 

Care este factorul extern de care nu se poate lipsi un smochin?

Precum am mentionat, acest pomisor devine popular si in Romania datorita gustului fructelor pe care le produce. Carnoase, zemoase si usor de combinat cu o multime de preparate, smochinele iubesc caldura.

Astfel ca, cele mai bune zone in care poate fi cultivat un smochin sunt: Drobeta Turnu Severin, Clisura Dunarii, Orsova, pentru ca aici se resimte cel mai intens un aer cald. Insa, s-au remarcat si zone din Oltenia, unde pomii cresc si singuri prin curtile oamenilor.

Cele mai bune metode de crestere

Daca in gradina ta ai mai multi pomi sau doresti sa cultivi, trebuie sa tii cont de distanta dintre acestia, cat si de adancimea gropilor in care vor fi plantati puietii.

Insa, daca deja ai reusit sa prinzi un fir de smochin, de urmatoarele sfaturi trebuie sa tii cont si vei avea siguranta ca recolta de anul viitor va fi una pe masura.
 
Pastreaza terenul cat mai curat, fara buruieni si afanat.

Pamantul sa fie prasit, fie manual, fie mecanizat.

Un smochin nu vrea apa din abundenta, astfel, nu il uda foarte des.

Solul sa nu fie dispus infiltratiilor.

Primavara se vor scurta ramurile din anul trecut cu 1/3 din lungime sau jumatate.

Pomii de smochin nu suporta si nu rezista la frig, astfel ca, iarna este destul de primejdioasa:

Strange smochinul sub forma de tufa si o poti apleca spre pamant sau o poti lasa pe verticala, insa, in ambele cazuri vei acoperi tufa cu paie si coceni.

Adauga la radacina un strat de 15 cm de pamant sau gunoi din grajduri.

Despre flori si fructe

Nu te astepta ca un smochin sa produca fructe inca din primul an, caci in anii 2-3 incep smochinele sa apara. O recolta bogata vei obtine abia din cel de-al patrulea an, apogeul fiind atins in anul 5 al pomului.

Odata ce vei avea in vedere sa protejezi pomul de frig, ninsoare si apa in exces, vei reusi sa obtii o recolta bogata in viitor. Un smochin reprezinta un plus pentru sanatatea organismului, pentru gusturile culinare fine si chiar pentru a obtine un venit lunar, caci din ce in ce mai multi romani cauta pe piata aceste mici fructe gustoase, zemoase si aromate.

6 thoughts on “Ai smochin in curte? Cum il intretii ca sa obtii recolta bogata?

  1. Mi-a placut modul in care autorul a explicat conceptele de baza ale blockchain-ului si cum acestea pot fi implementate in dispozitivele IoT pentru a asigura securitatea si confidentialitatea datelor. Acest articol m-a facut sa reflectez asupra viitorului conectivitatii inteligente si a nevoii de a adopta solutii inovatoare.

  2. Articolul de pe site-ul iotex.ro prezinta informatii interesante despre tehnologia blockchain si aplicatiile sale in industria Internet of Things. Este important sa fim la curent cu noile tendinte tehnologice si sa intelegem impactul acestora asupra societatii noastre.

  3. In concluzie, este evident ca tehnologia IoT are un potential imens de transformare a societatii noastre si de imbunatatire a calitatii vietii. Cu toate acestea, este important ca guvernele si companiile sa colaboreze pentru a reglementa acest domeniu in mod responsabil si transparent.

  4. De asemenea, autorul subliniaza impactul pozitiv pe care tehnologia IoT il poate avea asupra mediului inconjurator, prin reducerea consumului de resurse si optimizarea proceselor. Aceste beneficii sustenabile sunt vitale pentru combaterea schimbarilor climatice si conservarea resurselor naturale.

  5. Un alt aspect important dezbatut in articol este securitatea datelor si confidentialitatea informatiilor transmise de dispozitivele IoT. Este esential ca aceste probleme sa fie tratate cu seriozitate pentru a asigura protectia consumatorilor impotriva atacurilor cibernetice.

  6. Articolul prezinta in detaliu avantajele tehnologiei IoT si modul in care poate revolutiona diverse domenii, cum ar fi industria, agricultura sau sanatatea. Este impresionant sa vedem cum aparatele inteligente pot fi utilizate pentru a monitoriza si controla diferite aspecte ale vietii noastre.

Comments are closed.