Halatele de baie sunt piese vestimentare de casa care sunt pe placul multora, iti permit sa te exprimi si indeplinesc functii practice.

Desi le imbraci acasa, merita sa te asiguri ca achizitia este gandita, iar halatul de baie in sine este stilat si potrivit 100% gustului tau. Merita chiar sa incerci sa ai doua halate de baie in garderoba – s-ar putea sa ai nevoie de ele si la piscina sau la hotel.

Dar, cat de mult conteaza materialul halatului de baie?

Ce trebuie sa stii despre materialele din care sunt realizate halatele de baie?

Cand vizitezi un magazin cu halate si textile baie ai la dispozitie o selectie uriasa de produse – culori, stiluri, dar si materiale. Cineva care nu cunoaste materialele deloc poate avea o problema serioasa.

Desigur, cele mai populare halate de baie sunt cele din bumbac – cele mai calduroase si cele pe care chiar vrei sa le porti in fiecare dimineata si seara de iarna.

Avantajele bumbacului sunt ca bumbacul de buna calitate va fi placut moale si bine absorbant – asa ca va acoperi perfect corpul impotriva frigului si va usca restul apei, de exemplu dupa un dus.

Terry este un material extrem de absorbant, datorita metodei speciale de producere si a numeroaselor bucle care alcatuiesc suprafata acestuia. Halatele de baie din Terry nu se sifoneaza, sunt foarte absorbante si izoleaza foarte bine caldura.

Nu sunt la fel de elegante ca halatele de baie din matase sau din bumbac, dar cu siguranta sunt foarte placute si perfecte pentru a le purta in confortul casei tale.

Un alt material pentru halatele de baie este velurul, care a fost una dintre cele mai la moda tesaturi, nu numai cand vine vorba de halate de baie, ci si de tapiterie de mobilier sau de confectionarea altor articole vestimentare – de exemplu, hanorace sau pantaloni.

Velourul fura inima tuturor, pentru ca este un material care arata foarte exclusivist si seamana cu catifea. Asadar, daca vrei un halat de baie elegant, poti alege cu incredere un halat de baie din velur.

Cand este vorba despre eleganta, nu se poate sa nu fie mentionate halatele de baie din satin si matase – acestea sunt halate de baie pe care atat doamnele, cat si domnii le apreciaza, permitandu-le sa se simta stilati, chiar si dupa baia de dimineata si in timp ce pregatesc micul dejun.

Ce halat de baie ar trebui sa alegi?

Daca iti place sa fi infasurat in halate de baie pufoase si sa te simti confortabil, cu siguranta ar trebui sa alegi halate de baie din tesatura sau bumbac.

De asemenea, sunt halate de baie perfecte pentru uscare – grozave nu numai acasa, ci si cand mergi la piscina sau la sauna.

Daca halatul de baie trebuie sa fie o piesa vestimentara in care sa te simti elegant, in ciuda faptului ca ai o imbracaminte pentru „acasa”, merita sa cumperi halate de baie din velur, satin sau matase de calitate superioara.

Daca vrei sa porti halat de baie si in zilele mai calde, chiar si caniculare, satinul si matasea vor fi cele mai bune.